Отзиви за микрофермата

Много сме доволни от микрофермата която ползваме вече около 2 г, а днес когато се наложи да ползвам съпорта им, ми се обади възпитана жена която бързо и лесно ми помогна да решим проблема без да правим сложни процедури. 
Благодарим ви.
Семейство Цветкови

Здравейте приятели,
Казвам се Петър и съм от София.
Преди много години през пролетта си отгреждах кълнове в буркан, но от тази година реших да добавя тази прекрасна храна към менюто на нашето семейство. Поръчах микроферма /в неделя 18.02.2018/ и след два дена беше доставена до офис на ЕКОНТ.
Много съм доволен, нищо не съм човъркал по програматора, елементарна инсталация и посях първата тестова реколта - броколи и боб Мунг. Фермата сложих на балкона /вижте снимките/, който е усвоен към хола и съм очакване на първата реколта.
Много е практично към машината да се изпрати книжка и тестови семена.
Също така цветното упътване за монтаж е перфектно - всичко е точно и ясно.

Видео отзив за машината от Красен Томов

Mашината е страхотна! Трябва да бъде част от всяко домакинство, което търси здравословния начин на живот.
Микрофермата работи и произвежда кълнове и поници, така както е обяснено в сайта, с минимална подръжка.
Резултатите са повече от задоволителни. Цялото семейство всекидневно се наслаждаваме на домашната реколта.

Поздрави,
Явор Костадинчев

„…Но от всичко това и повече,най-ценният дар на вашата Земна Майка е тревата под нозете ви,тази трева,която тъпчете несъзнателно.Истина ви казвам,скромната трева е повече от храна за човека и животните.Тя крие славата си смирено,както един владетел в миналото пътувал сред поданиците си преоблечен като просяк,защото знаел,че те ще кажат много неща на такъв човек,но биха се изплашили от царя.Така и смирената тревичка крие славата си под скромната зелена премяна, а Човешките Синове стъпват по нея,орат я,хранят животните си,без да знаят какви тайни се крият в нея – дори и тайната на вечния живот в небесните царства.”
 
Венцислав О.
Смолян

Здравейте, ето снимки и от нашето производство :) Мноооооогоо сме благодарни, машината ни върши прекрасна работа!!!

На първата снимка са броколи.. изненадващо вкусни... хапнахме ги направо с лъжицата;)

Весела К.
Несебър

Здравейте,
И аз да се похваля с първите си опити с микрофермата. Досега покълвах "ръчно" какво ли не, но с машинката е доста, доста по-лесно! Засега покълвам с нея "по-лесни" култури, като ръж и спелта, които стават за хапване само след 36 часа във фермата, а сега ще ви представя и скромното си постижение с люцерната.
Тепърва ще правя и други опити. Запътил съм се към лен и слънчоглед най-вече.

Людмил, специално искам да те поздравя и да ти благодаря за чудесната изработка на това безценно творение!

Бъдете здрави!

Иван Ганчев,
София

Честита Новата 2014 година и на Вас и семейството Ви Людмил!

Да сте живи и здрави и хиляди благодарности за фермата за кълнове с която дарихте нашето семейство ! Покълвали сме какво ли не - всичко покълва . Но любими са ни кълновете от детелина, лимец и особено от ленено семе.

Правим си и напитки с кълнове или поници с нано цедката /т.нареченото смути /. Благодарение на Вас започнах да включвам нано цедката която имах , но не я ползвах.

Микрофермата си я подарихме за 35 години съвместен живот с моя съпруг. Направили сме си чудесен
подарък.

Маргарита Стойчева
Разград

Здравей Люси,

След трета реколта кълнове, вече мога да изразя моето впечатление от Микрофермата. Чудесна е и съм много доволен, че си я купих.

Приготвянето на кълнове е удоволствие, а количествата са по-големи от тези на специалните съдове, които използвах.

Замисълът и изпълнението са чудесни. Ти си първия изобретател, който срещам, който мисли повече за хората и ползата от продукта, отколкото за печалбата от продажбата му. Мисля си, че тя е минимална.
Има само един проблем с машинката. Води до пристрастяване и един уред не стига. :-)

Моите адмирации и благодарности Люси. Ще ти пиша по-натам, за да направя новите си поръчки.

Желая много здраве и щастие на теб и семейството ти, творческо дълголетие, приходи и признание

Поздрави,
Красимир Владимиров гр. София

Здравейте, Людмил!

От няколко дни Ви изпращам всеки ден мислена благословия. Да сте жив и здрав и Вие, и семейството Ви. Бог да Ви дари със здраве и дълъг живот и да доживеете в мир и любов до дълбоки старини. Желая Ви го от сърце и душа.
Защото:
Колкото пъти погледна действащата МИКРОФЕРМА, толкова пъти Ви благодаря. Това малко чудо ни дава толкова положителни емоции. Колкото пъти влезем в кухнята,толкова пъти тя ни привлича като магнит да я гледаме и да се радваме на чудото. Растат си сами разни семенца, а за нас е удивително да ги наблюдаваме. За енергията и доброто настроение, които ни дават, няма да говоря. Изпращам няколко снимки. Израсналите поници в чинийките вече ги изядохме. Днес снимах красотата на двете тавички, които заредихме в четвъртък и петък. В едната тавичка има леща, ръж и фий, в другата - жито, люцерина, елда, лен, бял синап и малко други семенца,които не покълнаха-явно са стари.

Знаете ли колко години опити, усилия и мъки, особено през зимата, за да успея да докарам донякъде кълновете и пониците. То не бяха буркани, чашки, чинийки, плакнене и очакване на нещо зелено. А сега нещо си бръмчи на 4 часа, само си обгрижва  зрънцата и не иска от нас друго усилие, освен да следим за водата, да зареждаме и да ядем. Благодарим Ви!

Едва дочаках пониците да станат 3-4 см.
Семейство Николови, гр. Разград


 

Привет семейство!

букет от покълнило боб Мунг, жито и амарандЧестита нова 2012 година на Вас и вашето семейство с пожелание за много зраве, любов и прекрасни преживявания с източника на Живота!

Пращам снимки букет от покълнило боб Мунг, жито и амаранд.

Много благодарности за вашия труд, ум и въображение да създадете такава машина, наистина с нея покълването става по-бързо.

Борис Стойков, гр. Плевен

Здравей Люси!

Близо една година мина откакто си купихме чудесната микроферма за кълнове и да кажем просто, че сме доволни ще е крайно недостатъчно! Преди да си закупим микрофермата се снабдявахме с кълнове от по-големите вериги магазини. Не сме вярвали, че може да има такава огромна разлика между купешките и кълновете собствено производство. Е сега вече знаем : ) благодарение на теб и твоята креативност. За нашето вегетарианско меню фермата се оказа голям помощник, особено след като се преместихме да живеем на село. Кълниме редовно, хапваме здравословно! Благодарим ти!

Соня и Ради Гр. Ботевград

Здравейте Людмил,
Искам да изразя своята благодарност, че сте създали един толкова практичен и необходим в нашето ежедневие уред за покълване на семена! Истинско предимство е за всяко домакинство да разполага с него - той е генератор на здраве, жизненост, дълголетие и не на последно място - на икономии в семейния бюджет. Добър вариант е за работещата съвременна жена, която едновременно със служебните си задължения се опитва да бъде и перфектната отговорна към здравето на семейството си домакиня...
Ние си поръчахме машината с два контейнера, така че да можем за единица време да произвеждаме двойно количество кълнове и поници. Тъй като при отглеждането на нашето дете ни помагат родителите, редовно предлагаме и на тях свежи и крехки кълнове от нашата "градинка". През зимата прибираме микрофермата на топло в кухнята, а през лятото я държим на терасата. Възнамеряваме, обаче да си поръчаме и локално отопление за нея, така че целогодишно да си стои навън.

Препоръчвам на моите приятели, които искат да водят здравословен начин на живот, да направят тази инвестиция за своето здраве, тъй като превенцията е най-силното оръжие срещу болестите...
С поздрав и уважение,

Ива Антова, София

Здравейте, казвам се Д-р Драгомир Въжаров и съм стоматолог (зъболекар) с холистична стоматологична практика в центъра на София. Искам да изкажа уважението си към Людмил и скромното му постижение, което напълно промени мирогледа ни. От доста време аз и жена ми сме вегетарианци (растителна, млечна храна), но откакто ползваме микрофермата започнахме да се храним като суровоядци. Това се оказа истинско удоволствие (сезонна, локална, истинска свежа храна), а и оттогава не боледуваме и се чувстваме страхотно - пълни с енергия. Фермата е евтина, удобна, изключително практична и лесна за полване (работи сама по индивидуалните ни настройки), заема малко място (ние имаме 2), поддържа се много лесно и не изисква нищо повече от водичка и малко ток. Людмил по своему е енциклопедия за правилен начин на живот и то на практика; от него научих за Д-р Уестън Прайс (наричан Дарвин на диетологията) - стоматолог, обиколил "диваците" по света и убедил се, че не само зъбите им са напълно здрави, а и психиката им и т.н. Доста от моите пациенти също си закупиха микрофермата. Препоръчвам я с 2 ръце и 28 зъба...

Д-р Драгомир Въжаров
Холистичен стоматологичен център “Ведра Дентал”
София, Ул. Енос 6 (до Здравната Каса)
Тел.: 0898 920 906
http://www.adentalcenter.eu

Здравейте , Людмил!

Вече похапваме от третата реколта , изпробваме различни семена! Първо направихме елда. От нея станаха поници и бяха наистина прекрасни - свежи и крехки. Ядохме ги директно, в салата с домати и краставици, в ориз. Навсякъде бяха много вкусни! Най-щастлива съм, че дъщеря ми, която е на година и осем месеца също много ги харесва. Тъй като фермата е при моите родители, когато отидем там тя тича към фермата и казва: "ам, ам"! Всички сме много ентусиазирани от правенето на кълнове. Изпробвахме семена от амарант, но ги измихме предварително и ги сложихме мокри, а може би това беше грешка. Покълнаха, но имаше прекалено много влага. Последната реколта е от жито, което също е приятно на вкус. Искрено Ви приветствам за създаването на микрофермата и личното Ви отношение към това. Все по-рядко намираме качествена храна за себе си и семейството си. Микрофермата е прекрасен начин да си отгледаме сами вкъщи нещо наистина здравословно и вкусно, за което цялата ни фамилия Ви благодарим :) Ние все още сме в началото и експериментираме с различни видове семена. Интересно ни е да опитаме от всички! Радваме се, че имаме фермата и сме очаровани от начина по който работи. Ще пиша отново, когато натрупаме опит.

Сърдечни поздрави!
Златка, Теодор, малката Мария, Боряна, Георги и стария дядо Петър
гр. София